Over hylke

Bekijk hier de uitzending van Lauren! En De Liefde waar ik in 2017 aan meewerkte.

Wat ik doe

Met Loving on the Edge ondersteun ik mensen bij persoonlijke, kwetsbare thema’s: liefde, relaties en seksualiteit. 

Hoe leef je jouw (liefdes)leven op een manier die voor jou vervullend is? Of je nu in een relatie bent of niet. Het contact met de ander kan reden zijn voor veel plezier, blijdschap en genot, maar het kan ook veel onzekerheid, schaamte of pijn brengen. Hoe communiceer je duidelijk en oprecht, zonder angst of schuldgevoel, wat jij voelt, en wat je in het contact met de ander wilt? 

In mijn eigen leven heb ik ervaren hoe wezenlijk deze thema’s zijn. Om anderen in hun groeiproces te ondersteunen, organiseer ik workshops waarin ik mijn eigen ervaring en kennis deel, maar waarin mensen vooral ook van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. 

De deelnemers van mijn workshops wil ik een veilige en vertrouwde omgeving bieden, waarin zij op onderzoek kunnen gaan en nieuwe ervaringen op kunnen doen. 

Waarom ik dit doe

“Don’t do anything that someone else can do. Don’t undertake a project unless it is manifestly important and nearly impossible.” – Edwin H. Land, uitvinder en wetenschapper

In mijn eigen zoektocht naar vervulling, verbinding en een geliefde, ben ik op veel verschillende plekken geweest, heb ik uiteenlopende mensen ontmoet en allerlei coaching, therapie en trainingen gevolgd. 

Hoe mooi (of niet) deze trajecten ook waren, als het aankwam op intimiteit werd er vaak omheen gedraaid of helemaal geen aandacht aan gegeven. Liefde en seksualiteit zijn in mijn ervaring nog vaak verweven met schaamte en taboe.

Wat mij betreft is dat nergens voor nodig. De schaamte wil ik wegnemen en de taboe’s kunnen de prullenmand in. Intimiteit is een fundamenteel onderdeel van het leven. 

Over mij

“We must be willing to get rid of the life we’ve planned, so as to have the life that is waiting for us.” – Joseph Campbell, schrijver en literatuurprofessor

Als kind dacht ik dat ik schrijver of illustrator zou worden, iets artistieks in ieder geval. En onderweg, ergens, zou ik een leuk meisje tegenkomen, een goede, respectabele baan krijgen (iedereen om mij heen leek daar in ieder geval van overtuigd)… hoe precies, dat wist ik ook niet. Maar zo leek dat te gaan, bij de meeste mensen.  

De werkelijkheid bleek anders. Als tiener kon ik maar moeilijk mijn weg vinden tussen mijn leeftijdgenoten. Ik voelde me vaak eenzaam. Met vrouwen wist ik me überhaupt geen raad. Hoe dat dan werkte, met relaties en daten, ik snapte er weinig van.  

Via een therapeut kwam ik uiteindelijk bij een intimiteitscoach (niemand die mij tot dan toe verteld had dat zoiets bestond). Via haar leerde ik veel over mijzelf, over seksualiteit, en over connectie – niet alleen met vrouwen, maar met iedereen die iets voor mij betekent. 

Dat ik anderen wilde helpen op hun pad naar liefde en gezonde seksualiteit, besefte ik toen ik in 2016 gevraagd werd om mee te werken aan het tv-programma Lauren en de Liefde. Het was ontzettend fijn om te ervaren dat ik, door mijn verhaal te vertellen, anderen kon helpen en inspireren. Dat ik hier bovendien mijn werk van wilde maken (en dat ik dat kon!) wist ik pas toen ik op een zekere zomerochtend op een festival stond met twintig mensen om mij heen – en mijn eerste impulsief in elkaar gezette workshop een feit was. Het was fantastisch. Ik kon werkelijk iets voor mensen betekenen. 

En zo ben ik nu hier, ongepland, maar in de volle overtuiging dat dit is waar ik moet zijn. 

——————————————————————————————————— 

Bekijk hier de uitzending van Lauren! En De Liefde waar ik aan meewerkte.

 

De veiligheid die Hylke met zijn eigen verhaal creëert is ook meteen zijn kracht. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen, opent met zijn eigen ervaring en verhaal een veilige cirkel en nodigt anderen uit zichzelf te laten zien.

Marieke (26)

Utrecht

Vertrouwen, ruimte, openheid. Magisch hoe Hylke dat zelf belichaamt en bewerkstelligt, en zo welkom. […] Juist door het diepe vertrouwen werd ik uitgenodigd om nog een laagje dieper te gaan, en te delen over schaamte en verlangens die ik vaak nog wat afgedekt houd.

Karin (33)

Utrecht

Hylke Grasmeijer, diep onder de indruk van je talent om zo’n veilige sfeer te creëren. <3

Klazien (38)

Amsterdam

Nogmaals dankjewel voor de fijne workshop gister. Ik was echt geraakt en diep ontroerd door de gedeelde kwetsbaarheid van ons allen .  

Ook heel mooi om te zien hoe jij van een thema dat je eerder veel pijn gaf, iets heel krachtigs hebt weten te maken. Heel inspirerend.

Felicity (27)

Vink het onderstaande vakje aan:

Dankjewel! Je bent ingeschreven!