ervaringen

Het onderwerp seks en schaamte is persoonlijk en intens. Ik was ongerust en wist niet of ik wel verhalen wilde delen met deze kleine groep onbekende mensen.

De veiligheid die Hylke met zijn eigen verhaal creëert is ook meteen zijn kracht. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen, opent met zijn eigen ervaring en verhaal een veilige cirkel en nodigt anderen uit zichzelf te laten zien. Ik kon niet aanwijzen wanneer mijn onrust veranderd was naar openheid en verbondenheid met deze groep mensen. Hylke faciliteert dit prachtig met zijn constante uitnodiging om aan te geven als je een verhaal herkent.

Het was de meest verbonden workshop die ik tijdens die week van workshops heb gevolgd. Ik heb herkenning mogen voelen in anderen, en anderen misschien in mijn verhaal.

Dit thema heeft veel oordelen en wordt niet snel aangesneden, terwijl er veel behoefte lijkt te zijn aan delen hier in. Je niet alleen hoeven voelen.

Dankjewel Hylke!

Marieke (26)

Utrecht

Toen ik afgelopen zomer op het Eigentijdse Jongeren-festival de workshop ‘Seks, schaamte en verlangen’ zag langskomen, wist ik direct: daar moet ik zijn.

Zonder nog te weten wie Hylke was of waar het precies over ging, voelde ik iets stromen en thuiskomen. Lang leve mijn intuïtie, want
het was echt prachtig.

Vanaf het moment dat we in de kring plaatsnamen, voelde ik een rust over me heen komen. Vertrouwen, ruimte, openheid. Magisch hoe Hylke dat zelf belichaamt en bewerkstelligt, en zo welkom. Ook voor mij, terwijl ik mezelf toch al vrij open zou noemen over seksualiteit. Maar juist door het diepe vertrouwen werd ik uitgenodigd om nog een laagje dieper te gaan en te delen over schaamte en verlangens die ik vaak nog wat afgedekt houd.

Het maakt niet uit of je nog nauwelijks over seksualiteit praat of er wel aan gewend bent, je bent heel welkom. Het is een veilige plek, met liefdevolle begeleiding en een goede balans tussen diepte en lichtheid.

Come as you are, and enjoy <3 Karin (33)

Utrecht

Nogmaals dankjewel voor de fijne workshop gister. Ik was echt geraakt en diep ontroerd door de gedeelde kwetsbaarheid van ons allen .  

Ook heel mooi om te zien hoe jij van een thema dat je eerder veel pijn gaf, iets heel krachtigs hebt weten te maken. Heel inspirerend.

Zoals hierboven beschreven: diep geraakt en ontroerd door de kracht die schuilgaat in de eenvoud van simpelweg delen en luisteren. Veiligheid, openheid, warmte, inspirerend, helend. Dit zijn woorden die bij mij opkomen.

Dank voor het waarborgen van deze sfeer. Ik kreeg het gevoel alsof het voor jou ook heel belangrijk was om deze veilige, open sfeer te waarborgen. Wat naar mijn mening ook goed is gelukt.

Nogmaals dank voor de geweldige workshop en ik kom graag nog een keer!

Felicity (27)

Vink het onderstaande vakje aan:

Dankjewel! Je bent ingeschreven!